Patrijzenlaan 1, Kamperland, Zeeland

T +31 113 370 000

Kelo-sauna

De Kelo-sauna dankt zijn naam aan de eeuwenoude Finse dennen, waarvan het hout in de sauna is gesneden. Je herkent de authentieke houtgeur meteen. De Kelo-sauna is voor de warmteliefhebber: hier loopt de temperatuur op tot 80 graden, terwijl de lucht aangenaam droog is. Je lichaam warmt op en gloeit heerlijk na zodra je weer naar buiten stapt. Voel hoe je huid tintelt terwijl je afkoelt in een verfrissend dompelbad of onder de neveldouche.

Temperatuur 80ºC

Opgietsauna

In de opgietsauna giet de saunameester een ruime hoeveelheid water met etherische olie op de saunakachel, waarna hij de vochtige en geurige dampen door de ruimte wappert. De temperatuur in de sauna daalt, terwijl de luchtvochtigheid stijgt: hierdoor ervaar je de saunatemperatuur warmer en intenser. Je gaat nog meer zweten en de doorbloeding van je huid wordt actiever. Een sensationele belevenis voor lichaam en geest.

Temperatuur 80ºC

Himalayazout-cabine

Zoutstenen uit de Himalaya staan bekend om hun vitaliserende werking. De mineraalrijke lucht die uit de zoutkristallen vrijkomt is een verademing: het ontspant de spieren, draagt bij aan een positieve mentale houding en helpt om angst en depressie te verlichten. Je voelt je een ander mens zodra je de zoutstenen cabine uitstapt.

Temperatuur 24 – 30ºC

Panoramasauna

De panoramasauna is een ruim opgezette saunacabine met uitzicht op de wellnesstuin. Neem plaats op een brede bank en kijk uit over de rustgevende tuin en de buitenbaden. De sauna heeft een temperatuur van ongeveer 75 graden. Dé manier om je gedachten te verzetten.

Temperatuur 75ºC

Stiltesauna

Wist je dat de afwezigheid van storende geluiden een helende werking heeft? In de stiltesauna heerst een absolute stilte. Door ons drukke bestaan en continue prikkels hebben we meer dan ooit behoefte aan momenten van rust. De uiterlijke stilte in de sauna brengt je tot innerlijke rust. Resultaat: een herstelde gezondheid, energie en zelfvertrouwen. De sauna heeft een prettige droge warmte van 75 graden.

Temperatuur 75ºC

Kleine buitensauna’s

De buitensauna’s zijn ideaal om privé te relaxen. Klets bij met je partner of vriend(in) of geniet juist van complete rust in je eentje. De kleine buitensauna’s staan in de wellnesstuin, dus je hebt ook nog eens een fijn uitzicht.

Temperatuur 80 – 90ºC

Infraroodsauna

Voel hoe je lichaam zich letterlijk ontspant in de infraroodsauna. Deze sauna staat bekend om het positieve effect van de warmte op spieren en gewrichten. De rode stralen dringen diep door in de huid en verwarmen je lichaam optimaal. Je spieren ontspannen zich en je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Een aangename ervaring, met soepelere bewegingen als resultaat.

Temperatuur 40 – 50ºC

Relaxsauna

Duizenden jaren geleden verwarmden de Finnen hun woningen met door vuur verhitte stenen: vandaag liggen die stenen in deze sauna. Een zachte, milde saunabeleving met banken op verschillende hoogtes, waardoor je in een rustig tempo opwarmt. Niet voor niets noemen we de Finse sauna ook wel de goede start-sauna.

Temperatuur 70 – 75ºC

Stoomsauna

De warmte van de stoomcabine zorgt voor betere bloedsomloop in de spieren, wat de spanning in uw lichaam zal laten afnemen. De stoomcabine is niet alleen goed voor de binnenkant van uw lichaam, maar ook voor de oppervlakte kan het erg fijn zijn. Onze stoomcabine werkt namelijk reinigend voor uw huid! Door de hitte in de stoomcabine zult u transpireren, wat de afvalstoffen uit uw poriën mee neemt. Ook door versnelde circulatie van bloed, wordt het lichaam gestimuleerd om sneller nieuwe cellen aan te maken. Dit zorgt voor een gezondere en zachtere huid.

Temperatuur ± 45 ºC